25 min
4 pers
673 kcal
Tags: hoofdgerechtItaliaansfamiliedoordeweek
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht). Schil de pastinaken en halveer in de lengte. Snijd dikke pastinaken in de lengte in vieren. Kook ze 10 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Schep om met 2 el olie, de rozemarijn en een snufje zout. Verdeel over de, met bakpapier beklede, bakplaat en rooster in 25 min. in de oven lichtbruin en gaar. Schep na 15 min om.
- Kook intussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel daarna af met koud water in een vergiet en laat goed uitlekken. Hak de noten grof, rooster ze in een hete droge koekenpan goudgeel en schud ze op een bord. Snijd de peterselie fijn.
- Maak de dressing. Snipper de sjalot. Klop de rest van de olie, azijn en honing tot een dressing. Roer de sjalot erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de orzo om met de peterselie (houd een handje apart voor de garnering) en dressing. Verdeel over borden of een grote platte schaal en verdeel de pastinaak erover. Verkruimel de geitenkaas erover, bestrooi met de hazelnoten en garneer met de apart gehouden peterselie.