40 min
4 pers
550 kcal
Tags: hoofdgerechtFransvleesfamilie
Bereidingswijze
- Veeg of borstel de champignons schoon. Hak de helft ervan fijn en halveer de rest.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook. Voeg de gehakte champignons toe en bak tot het vocht verdampt is.
- Voeg zout, peper en de helft van de rozemarijn toe. Snijd met een scherp mes elke kipfilet horizontaal in tot een envelopje.
- Vul met het champignonmengsel en steek de filet dicht met een prikker.
- Kook de aardappels en de tuinbonen gaar. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de rest van de olie en bak de kip aan beide kanten 7-8 minuten.
- Voeg de laatste 5 minuten de rest van de champignons en rozemarijn toe en bak ze mee.
- Bak intussen de spekblokjes krokant in een droge hete koekenpan en schep ze door de afgegoten tuinbonen.
- Serveer de gevulde kipfilet met de aardappels en tuinbonen.