Ga naar inhoud
Homepage Recepten Gehaktballen-in-tomatensaus

Gehaktballen in tomatensaus

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met het paneermeel, ei en de oregano. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er met vochtige handen ballen van 100 gram van.
  2. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de gehaktballen in 8 min. rondom bruin aan. Snipper intussen de ui en snijd de knoflook fijn.
  3. Schep de ballen uit de pan op een bord. Fruit in het bakvet de ui en knoflook 3 min. Bak de tomatenpuree 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng tegen de kook aan.
  4. Leg de gehaktballen in de saus en verwarm ze 10 min. op een lage stand. Gebruik geen deksel, zodat de saus kan inkoken.
  5. Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper. Bestrooi met de blaadjes van de takjes basilicum.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 1 beoordelingen)