Ga naar inhoud
Homepage Recepten Aardbeientaart

Aardbeientaart

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg bakpapier op de bodem van de taartvorm. Bekleed de bodem en rand van de vorm met het deeg. Prik de deegbodem gelijkmatig in met een vork.
  2. Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm. Verdeel de blindbakvulling hierover. Bak de bodem 15 min. in het midden van de oven.
  3. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Bak de bodem nog 10 min. en laat dan op een rooster afkoelen.
  4. Klop intussen de slagroom stijf met de poedersuiker en vanillesuiker. Spatel er de mascarpone door en verdeel het mengsel over de afgekoelde taartbodem.
  5. Snijd de aardbeien in helften of kwarten en laat er ook een paar heel. Verdeel de vruchten over de taart. Bestrooi de rand van de taart met poedersuiker.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 12 beoordelingen)