30 min
8 pers
300 kcal
Tags: bijgerechtEuropeeszonder schelp- schaaldierenzonder eieren
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg bakpapier op de bodem van de taartvorm. Bekleed de bodem en rand van de vorm met het deeg. Prik de deegbodem gelijkmatig in met een vork.
- Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm. Verdeel de blindbakvulling hierover. Bak de bodem 15 min. in het midden van de oven.
- Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Bak de bodem nog 10 min. en laat dan op een rooster afkoelen.
- Klop intussen de slagroom stijf met de poedersuiker en vanillesuiker. Spatel er de mascarpone door en verdeel het mengsel over de afgekoelde taartbodem.
- Snijd de aardbeien in helften of kwarten en laat er ook een paar heel. Verdeel de vruchten over de taart. Bestrooi de rand van de taart met poedersuiker.